Data sheets

Andere uitvoeringen op aanvraag

Prijsblad

Desoldeerlitze dispenser voorkomt verbrande vingertoppen

Verhoogt de productiviteit en reduceert ongebruikt litze

Starfields_Wickgun

Bij velen reeds bekend, bij anderen misschien nog niet: de WickGun™ desoldeerlitze-dispenser van de Amerikaanse gereedschapsfabrikant Xuron. Een handig hulpmiddel bij het nawerken en repareren van bestückte printplaten, waardoor de productiviteit toeneemt, terwijl de benodigde hoeveelheid litze tot wel de helft gereduceerd kan worden.

De WickGun™ desoldeerlitze-dispenser is een goed doordacht, compact apparaatje, waarmee het mogelijk is om met n hand de litze te richten, toe te voeren en af te knippen zodra deze is verzadigd. Daardoor behoef je de soldeerbout tussentijds niet in de houder terug te steken. Daarnaast voorkomt de dispenser dat je de litze met de vingers aanraakt, waardoor je niet onverwacht je vingertoppen brand. De litze blijft op die manier tevens vrij van vet van de huid, zodat het absorberend vermogen 100% behouden blijft en het verbruik drastisch omlaag gaat.

Het systeem maakt gebruik van bijbehorende litze-cassettes, leverbaar met 4 verschillende breedten fijngeweven, hoogkwalitatieve litze. Elke cassette bevat 4,6 m. litze en dat is ruim drie maal zoveel als de normaal in de handel verkrijgbare rolletjes van 1,5 m. Uiteraard zijn zowel dispenser als cassettes uitgevoerd in dissipatief kunststof, dus het systeem is geheel ESD-veilig.

Voor de prijzen van de WickGun™ dispensers en cassettes zie Desoldering.

Een videodemonstratie van de WickGun™ is te hier te zien en op Xurons YouTube Channel.

Keer terug naar de vorige pagina.